Сергій Ребров детально розповів про підготовку збірної України до матчу проти Німеччини та Євро-2024

Головний тренер збірної України Сергій Ребров детально розповів про підготовку команди до контрольного матчу з Німеччиною та майбутнього чемпіонату Європи-2024.

Незважаючи на складну ситуацію в країні, Ребров наголосив на великому значенні потрапляння збірної України на континентальну першість, яка пройде в Німеччині.

Зараз футбол не на першому плані в нашій країні, але ми все робимо для наших захисників. Те, що ми потрапили на Євро-2024 у Німеччині, – це важливий крок для нас. Це дуже важливо для нашої країни, для нашого народу. Так, у Німеччині футбол – спорт номер один. Раніше так було і в Україні. Але зараз ми повинні думати про інші речі“, – наводить слова Реброва УАФ.

Ребров визнав, що збірна Німеччини із приходом нового тренера значно додала в дисципліні та захисній грі, а також має багато виконавців атакувальної ланки. Німці не зможуть розраховувати на гравців Реалу та дортмундської Боруссії, однак мають достатню ротацію в кожній лінії.

Зараз у збірної Німеччини інший наставник, з цим тренером команда грає дуже дисципліновано. Вони добре грають у захисті, але у них також багато футболістів, які вміють багато показати в атаці. З часу нашої останньої гри проти них у Бремені німецька команда покращилась. На жаль, вони не зможуть використати гравців з Реалу та Боруссії Д, але в них є кілька футболістів на кожну позицію“.

Українська збірна на Євро-2024 матиме молодий склад з балансом досвідчених та юних виконавців. Тренерський штаб концентруватиметься на підготовці до кожного матчу окремо, починаючи з гри проти Румунії 17 червня.

Нам потрібно сконцентруватися на кожній грі, у нас дуже молода збірна, але у нас є баланс між досвідченими та молодими футболістами. Потрібно рухатися від гри до гри. У нас перша гра з Румунією, потрібно сконцентруватися на підготовці до цього матчу, а вже потім будемо дивитись“.

Окремо Ребров прокоментував ситуацію з голкіпером Андрієм Луніним, який приєднається до команди у Варшаві після святкування тріумфу в Лізі чемпіонів з Реалом. Українські легіонери зможуть передати цінний досвід молодим партнерам по збірній.

Лунін? Він не зміг взяти участь у вчорашньому матчі, тому що не був добре підготовлений до нього. Але він залишається важливим футболістом для нас, важливо, що він представляв нашу країну в Лізі чемпіонів, це великий досвід для нього. Коли Андрій приєднається до нас, він зможе передати цей досвід іншим футболістам. Це стосується не лише Луніна. Багато наших молодих футболістів добре грають в Англії, Іспанії та інших європейських лігах“.

Читайте також: Сергій Ребров пояснив, в чому важливість Михайла Мудрика для збірної України

Підготовку до Євро-2024 збірна України розпочне контрольним матчем з господарями турніру 3 червня в Нюрнберзі. Далі жовто-блакитні зіграють спаринги з Польщею 7 червня у Варшаві та Молдовою 11 червня в Кишиневі. Остаточний склад команди на Євро буде оголошено 7 червня.

Після цього збірна перебереться до Вісбадена – свого базового табору на чемпіонаті Європи-2024. На груповому етапі підопічні Реброва зіграють у Мюнхені з Румунією, Дюссельдорфі із Словаччиною та Штутгарті проти Бельгії.

Запитання безпеки на турнірі також непокоять українську команду після інциденту у фіналі Ліги чемпіонів. Утім, Ребров висловив сподівання, що в Німеччині все буде організовано на найвищому рівні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *