Переписав історію: Карло Анчелотті підкорилося видатне досягнення

Головний тренер мадридського “Реала” Карло Анчелотті увійшов в історію, ставши рекордсменом за кількістю перемог Ліги чемпіонів серед усіх наставників. Здобувши впевнену перемогу над дортмундською “Борусією” (2:0) у фінальному матчі турніру 2023/2024 років, італійський фахівець виграв свій п’ятий трофей ЛЧ на тренерських обійстях.

Раніше Анчелотті тріумфував у найпрестижнішому єврокубковому турнірі у 2003 та 2007 роках у складі “Мілана”, а також у 2014 та 2022 роках з “Реалом”. Жоден інший тренер не вигравав Лігу чемпіонів стільки разів.

Найближчими переслідувачами Анчелотті є Пеп Гвардіола, Зінедін Зідан та Боб Пейслі, які по три рази ставали переможцями турніру.

Цікаво, що на шляху до рекордного п’ятого тріумфу як тренера, Анчелотті двічі вигравав Лігу чемпіонів і як гравець – у складі “Мілана” у 1989 та 1990 роках.

68-річний італієць вкотре продемонстрував свій унікальний досвід і майстерність, привівши “Реал” до чергового тріумфу на європейській арені. Завдяки цьому “вершкові” стали 15-разовими переможцями Кубка європейських чемпіонів/Ліги чемпіонів, залишаючись беззаперечними рекордсменами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *