Тібо Куртуа звернувся до Андрія Луніна після перемоги у фіналі Ліги чемпіонів: слова бельгійця

Воротар Реала Тібо Куртуа висловив вдячність своєму українському колезі по команді Андрію Луніну після перемоги над Борусією Дортмунд (2:0) у фінальному матчі Ліги чемпіонів 2023/24.

Саме бельгієць зайняв місце в стартовому складі “вершкових” у вирішальній грі турніру на Вемблі, тоді як Лунін залишився серед запасних. Однак після здобуття 15-го трофею ЛЧ в історії Реала Куртуа не забув згадати свого партнера.

Ми повинні подякувати Андрію Луніну за все“, – заявив голкіпер після фінального свистка.

Особливо приємно, що це відзначають і фани мадридського клубу. Навіть під постами Реала в соцмережах, де є Куртуа, дуже багато коментарів:

  • Повага Луніну“,
  • Ми маємо бути вдячні Луніну“,
  • Лунін мав грати у фіналі“,
  • Шкода, що ви не постите Луніна, без нього це було б неможливо“.

Ця перемога стала історичною для 24-річного українця. Раніше він вже ставав переможцем Ліги чемпіонів у складі Реала в сезоні 2021/2022, обігнавши за кількістю трофеїв легендарного Андрія Шевченка.

Нагадаємо, що перед вирішальним поєдинком Лунін переніс грип, через що не зміг підготуватися до гри на загальних засадах. Українцю довелося добиратися до Лондона окремо від команди, щоб не наражати партнерів на ризик зараження.

Таким чином, Андрій Лунін став першим українським футболістом, якому вдалося двічі підкорити найпрестижніший клубний трофей Європи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *