Андрій Лунін перевершив досягнення легендарного Андрія Шевченка

Український воротар Реала Андрій Лунін приєднався до ексклюзивного кола дворазових переможців Ліги чемпіонів після тріумфу “вершкових” у фіналі турніру 2023/2024 над Борусією Дортмунд (2:0).

Таким чином, 24-річний голкіпер випередив легендарного Андрія Шевченка за кількістю завойованих трофеїв у найпрестижнішому єврокубку.

Шевченко ставав переможцем Ліги чемпіонів у складі Мілана у сезоні 2002/2003. Для Луніна ж нинішній успіх із Реалом став другим після тріумфу 2021/2022 років.

У фінальному протистоянні проти Боруссії Д на лондонському Вемблі Андрій залишився на лаві запасних, поступившись місцем у воротах бельгійцю Тібо Куртуа. Проте до цього український голкіпер відіграв усі матчі плей-офф розіграшу.

Нагадаємо, що перед фіналом Лунін переніс грип, через що пропустив кілька тренувань і добирався до Лондона окремо від команди, щоб не наразити на ризик зараження партнерів.

Протягом сезону 2023/2024 Андрій провів 31 матч у всіх турнірах за Реал, в яких пропустив 32 м’ячі та 12 разів відстояв “на нуль”. Окрім тріумфу в Лізі чемпіонів, “вершкові” також вибороли титул чемпіонів Іспанії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *