Олександр Шовковський висловився про видовищну перемогу Динамо над Кривбасом

Головний тренер Динамо Олександр Шовковський прокоментував видовищну перемогу над Кривбасом (3:1) в останньому домашньому матчі сезону УПЛ.

За його словами, незважаючи на відсутність турнірних завдань, команда готувалася серйозно, розуміючи принциповість протистояння.

Шовковський визнав, що експериментальна розстановка з трьома захисниками в першому таймі не зовсім вдалася, тому після перерви Динамо повернулося до звичної схеми. Втім, цей досвід стане у пригоді в майбутньому.

Безумовно, ми готувалися до цієї гри після поразки, тобто після того, як усі турнірні завдання були закриті. Єдине, що я просив своїх хлопців, – бути до кінця професіоналами, готуватися до гри, знаючи та розуміючи настрій, із яким готується команда під керівництвом Юрія Миколайовича Вернидуба. Ми чудово розуміли, що буде непросто, хоча Кривбас, як і ми, свої турнірні завдання виконав. Але наші зустрічі завжди відрізняються принциповістю, дуже цікаво грати, але при цьому непросто.

Знаєте, коли немає турнірних завдань, то можна вдатися до певних експериментів. Дуже багато команд грають за цією тактичною схемою [з трьома захисниками], і ми маємо розуміти, що, можливо, потрібно буде перебудовуватися. Мали моменти, могли забивати, не все вдавалося, трішки події на полі складалися не так, як ми планували, тому в перерві вирішили повернутися до нашої традиційної схеми. Але я вважаю, що цей перший тайм обов’язково додасть нам певних варіантів у майбутньому“, – наводить слова Шовковського офіційний сайт Динамо.

Наставник заспокоїв вболівальників щодо травми Андрія Ярмоленка, наголосивши, що в нападника лише забій після зіткнення, і найближчим часом він відновиться. Ушкодження отримав і Владислав Бражко.

Після матчу проти Шахтаря Шовковський домовився з Михайличенком про міні-відпустку для гравців національної збірної перед підготовкою до Євро-2024.

Читайте також: Олександр Шовковський пояснив поразку Динамо у матчі з Шахтарем в УПЛ

Щодо трансферів, тренер відзначив багато чуток у міжсезоння, але запевнив, що в Динамо є плани підсилення складу. “Чи вдасться, побачимо”, – додав Шовковський.

Чи все гаразд з Ярмоленком? Там були зіткнення, ігрові моменти, які завжди трапляються у футболі. Сподіваюся, там нічого серйозного не було. Ми дочекалися завершення першого тайму, для того аби не робити передчасної заміни, думали, можливо, в перерві його відпустить, але, на жаль, забій був доволі сильним, йому було важко дихати. Після гри вже спілкувався з Андрієм, він нормально почувається, і, думаю, найближчим часом він повністю відновиться й усе буде добре. Також було жорстке зіткнення у Бражка, він отримав удар. Думаю, доба-дві, і з ним також усе буду гаразд.

Після гри з Шахтарем у мене була розмова з головним тренером національної збірної. Ми розмовляли багато стосовно стану гравців, їхнього ставлення до роботи. І ми домовилися, що футболісти виходять на цю гру, грають максимально, і після цього матчу ми даємо їм невеликий перепочинок, міні-відпустку, щоб вони могли відпочити близько тижня й надалі вже починали підготовку до Євро-2024 у складі національної команди.

Розмов навколо трансферів зараз буде дуже багато – міжсезоння, агенти працюють, ще небачені нами сили… Можу сказати – не читайте багато газет на ніч. У нас є певні розробки, бажаємо підсилитися. Чи вдасться, побачимо“, – підсумував тренер Динамо.

У останньому турі УПЛ Динамо, яке фінішує другим, зіграє на виїзді проти Руху.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *