Історична подія у світі боксу: Усик переміг Фʼюрі в бою за корону абсолютного чемпіона світу (ВІДЕО)

У ніч на суботу, 19 травня 2024 року, Олександр Усик здобув історичну перемогу над британцем Тайсоном Ф’юрі та став абсолютним чемпіоном світу у найпрестижнішій ваговій категорії боксу – суперважкій вазі.

Боксери пройшли всю дистанцію, всі 12 раундів. Після 12 напружених раундів судді роздільним рішенням віддали перемогу Усику – 115-112, 113-114 та 114-113.

Олександр став першим в епоху чотирьох престижних поясів (WBC, WBA, IBF, WBO) абсолютним чемпіоном світу у хевівейті. Востаннє статусом абсолюта у суперважкій категорії володів Леннокс Льюїс у 1999 році, проте тоді для цього звання було достатньо трьох титулів.

Українець також став другим боксером після Евандера Холіфілда, який був абсолютним чемпіоном у крузервейті та хевівейті. Загалом Усик – третій (після Кроуфорда та Іноуе) абсолютний чемпіон у двох вагових категоріях в епоху чотирьох головних поясів.

На шляху до епохальної звитяги Усику довелося подолати чимало випробувань. У ранніх раундах Ф’юрі діяв активніше. Однак у 9-му раунді українець відправив суперника у нокдаун потужною серією. У заключних раундах Тайсон зміг відновитися, але все ж поступився Олександру за очками.

Між Усиком та Ф’юрі вже укладено угоду на матч-реванш. За інформацією арабських функціонерів, другий бій між чемпіонами заплановано на 12-13 жовтня також в Ер-Ріяді.

Таким чином, український герой тріумфально підкорив нову висоту! Вітаємо Олександра зі збагаченням національної скарбнички спортивних перемог! Чекаємо на продовження епохальних звершень від найкращих синів України!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *