Помер Михайло Фоменко: у ФК Динамо повідомили причину смерті видатного тренера

Український футбол поніс непоправну втрату – на 76-му році життя помер видатний тренер та колишній наставник національної збірної України Михайло Фоменко.

Сумну звістку повідомила пресслужба київського “Динамо”, кольори якого Михайло Іванович захищав як гравець у 1972-1978 роках. У клубному повідомленні висловлені щирі співчуття рідним та близьким покійного.

Відомо, що Фоменко пішов з життя після тривалої боротьби з онкологічним захворюванням.

Михайло Фоменко здобув культовий статус як в Україні, так і далеко за її межами. Його тренерська кар’єра була сповнена яскравих досягнень та перемог. Він очолював низку провідних клубів, зокрема київське “Динамо”, харківський “Металіст”, сімферопольську “Таврію” та інші.

Проте найбільш пам’ятним періодом у кар’єрі Фоменка стали роки керівництва національною збірною України з 2012 до 2016 року. Саме під його орудою “синьо-жовті” кваліфікувалися на фінальну частину Євро-2016 у Франції.

Михайло Іванович назавжди залишиться у пам’яті вболівальників як одна з культових постатей українського футболу. Його ім’я золотими літерами вписане в історію вітчизняної гри мільйонів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *