Президент Динамо Ігор Суркіс відреагував на звістку про смерть Михайла Фоменка

Ігор Суркіс, президент київського “Динамо“, висловив слова глибокої скорботи та співчуття у зв’язку з смертю Михайла Фоменка. Фоменко назавжди залишиться частиною великої динамівської родини, адже його ім’я тісно пов’язане з славетною історією клубу.

Досягнення Фоменка як футболіста та тренера назавжди вписані золотими літерами в динамівську літопись. Його внесок у розвиток клубу та українського футболу загалом важко переоцінити. Київське “Динамо” глибоко сумує через непоправну втрату й буде завжди шанувати пам’ять про цю видатну людину та професіонала.

«З почуттям глибокої скорботи зустрів чорну звістку про смерть Михайла Івановича Фоменка.

Він був ключовим виконавцем легендарної команди Валерія Лобановського. Три чемпіонства СРСР, два Кубки країни, Кубок Кубків та Суперкубок УЄФА здобувалися за безпосередньої участі Фоменка. У складі збірної СРСР він став віцечемпіоном Європи 1972 року та бронзовим призером Олімпіади-1976.

Закінчивши ігрову кар’єру, Михайло Фоменко знайшов своє покликання у ролі талановитого тренера. Він назавжди залишиться у нашій пам’яті як тренер, який привів «Динамо» до першого чемпіонства незалежної України у сезоні 1992/1993 років.

Також він став одним з найуспішніших тренерів збірної України з футболу, яку очолював з 2012 по 2016 рік. Найбільшим успіхом його роботи з головною командою країни був вихід на чемпіонат Європи-2016.

Від імені усіх динамівців та себе особисто висловлюю глибокі співчуття родині Михайла Івановича, усім його рідним та близьким. Нехай земля буде пухом, а пам’ять у серцях тих, хто його знав, цінував та любив. Сумую разом з усіма, кому дорога ця прекрасна людина. Добра пам’ять про Михайла Фоменка назавжди залишиться з нами», – наводить слова Ігоря Суркіса офіційний сайт Динамо.

Нагадаємо, у 1972-1978 роках Михайло Фоменко захищав кольори “Динамо” як футболіст, виступаючи на найвищому рівні. Згодом, уже обіймаючи тренерську посаду, він привів киян до їхнього першого чемпіонського титулу в новітній історії українського футболу. Саме під його керівництвом у сезоні 1992/1993 “біло-сині” стали переможцями розіграшу чемпіонату незалежної України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *