Сергій Ребров висловився про матч збірної України проти Польщі

Головний тренер збірної України Сергій Ребров поділився деталями підготовки команди до чемпіонату Європи-2024.

За його словами, у складі синьо-жовтих точно будуть зміни після трьох контрольних ігор для перевірки всіх кандидатів.

“Зміни у складі збірної України точно будуть. Ми маємо три гри, щоб перевірити всіх кандидатів”.

Ребров високо оцінив допомогу Польщі Україні під час війни та зазначив, що товариський матч з цією командою 7 червня у Варшаві буде важливим етапом підготовки. Мотивація українських футболістів, за словами Реброва, зараз надзвичайно висока через війну з росією.

Я завжди висловлюю подяку полякам, ми багато ігор тут проводимо. Польща багато допомагає Україні, нашому народу, ми дуже вдячні їй за це. Є багато поляків, які приходять на наші матчі, підтримують нас. Нам дуже комфортно тут грати.

У ситуації, в якій зараз наша країна, гравцям не потрібні якісь мотиваційні промови. Іноді ми показуємо їм звернення наших бійців. Ми всі розуміємо, що в Україні сьогодні футбол не на першому місці. Усі футболісти, які представляють нині нашу країну, розуміють, для кого й для чого вони це роблять. Їм не потрібна додаткова мотивація. Щодня вони дивляться новини, дивляться, як росія знищує наші міста, убиває наших дітей.

Я завжди нагадую, що ми представляємо велику державу, ми боремося за свою незалежність. Гравці на футбольному полі показують, що Україна хоче бути в європейській родині. Тому потрапляння на Євро — великий крок для того, щоб наша країна ввійшла в ЄС.

Ми всі вболівали за Олександра, бачили, яким був бій. Дуже важлива перемога для всіх нас. Він не просто переміг, а переміг дуже красиво. Тож ця звитяга також надихає наших гравців, адже вони побачили, як у світі ставляться до України. Усі наші футболісти бачать, що вони дійсно можуть зробити для України на Євро.

У нас багато молодих гравців, у цієї збірної дуже великий потенціал. Подивимося, як ми розкриємо себе на чемпіонаті Європи. Це дуже перспективна команда на майбутнє, ми будемо її будувати, намагатися показувати результат із молодими й досвідченими футболістами.

Усім у Європі прийде на думку Роберт Левандовскі, тому що це яскравий футболіст, легенда. Збірна Польщі заслужила вихід на Євро, незважаючи на труднощі у кваліфікації. Ця команда має виконавців високого рівня. Для тренера важливо зробити зі своїх підопічних збірну, гадаю, йому це вдалося у відбірному циклі. Коли я свого часу грав проти збірної Польщі, то ми, напевно, програли всі матчі. Тож тут дуже індивідуально сильні гравці, дуже важливо їх організувати“.

Після матчу з Польщею збірна України зіграє з Молдовою 11 червня, а 12-го перебереться на базу у Вісбадені. На груповому етапі Євро-2024 синьо-жовті зіграють з Румунією, Словаччиною та Бельгією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *