Артем Мілевський поділився думкою про нападника Динамо Владислава Ваната

Колишній нападник національної збірної України та київського «Динамо» Артем Мілевський розповів про розмову з нинішнім форвардом «біло-синіх» Владиславом Ванатом.

– Коли востаннє були в гостях у «Динамо»?

– Учора я відвідав вечірнє тренування «Динамо» перед сьогоднішньою грою з «Поліссям». Я зателефонував Олександру Володимировичу Шовковському і запитав: «Ви не проти, якщо я приїду? Хочу подивитися тренування і поспілкуватися з хлопцями». Володимирович відповів: «Без проблем. Приїжджай». Я погуляв базою, поверхами, зайшов у супермодний новий тренажерний зал. Тепло поспілкувався з хлопцями, із Сергієм Федоровим, Олегом Гусєвим. Наприкінці, хвилини дві, поговорив тет-а-тет із Ванатом. Я дуже радий, що побачився з усіма.

– Що сказали Ванату?

– Що мені дуже сподобався його асист на Буяльського у грі з «Минаєм». Класна комбінація. Це нагадало мені наші голи з Алієвим. Класика! Я сказав Ванату: «Ти все зробив правильно. Андрюха Ярмоленко теж любить так грати – віддає і вбігає. Треба просто зачепитися за м’яч».

Плюс я йому підказав кілька хитрощів, але це нехай залишиться між нами. Сподіваюся, проти «Полісся» він втілить це в життя, заб’є гол і віддасть на Буяльського і Ярмоленка.

– Як думаєте, Ванат зможе повторити Вашу кар’єру?

– Повністю мою кар’єру повторювати точно не треба. Ванат – трохи іншого плану гравець, ніж я. Я йому сказав: «У тебе непогано виходить. Тебе повинні боятися захисники у штрафному майданчику, як мене свого часу. До мене навіть доторкнутися боялися, бо це могло обернутися призначенням пенальті».

– Яка ваша думка: Ванат уже переріс УПЛ, він готовий до переходу в європейський чемпіонат?

– Ванату треба ще грати, грати й грати, нарощувати свій клас і рівень. Також потрібно щотижня забивати в чемпіонаті України. Потенціал у нього великий і, дай Бог, у нього все вийде. Я бажаю Ванату тільки успіхів. Зі спілкування видно, що він – хороший малий.

– Ви бачите зараз в Україні другого Мілевського – форварда, який нагадує вас?

– Ні. Усі форварди іншого плану. У того ж Ваната – інша комплекція, він у рази швидший і різкіший за мене. Я більше фактурний, міг притримати м’яч і почати атаку, а Влад більше наконечник.

– Кого Ви вважайте найсильнішим форвардом в УПЛ в даний момент?

– Як уболівальник Динамо, я назву Ваната. Я хочу, щоб він став найкращим бомбардиром чемпіонату і забивав у кожному турі.

Нагадуємо, що восени 2021 року Артем Мілевський оголосив про завершення своєї вражаючої кар’єри в футболі. За термін своєї карʼєри він розкривав свій талант та майстерність переважно в складі киянського “Динамо”, де відзначився вражаючими показниками: 228 матчів, 81 вдалий удар та 54 чудові передачі.

Однак його футбольний шлях не обмежувався лише киянами, а також проходив через такі клуби, як “Динамо-Брест”, “Хайдук”, “Спліт”, “Газіантепспор”, “Минай” і багато інших.

У складі української збірної Мілевський відзначився 50 виступами, 8 вдалими ударами у ворота супротивників і 4 геніальними передачами на користь товаришів по команді.

Однак незабутнім для прихильників став не лише його феноменальний футбол на газоні, але й різнобарвні ескапади поза межами поля, зокрема, замітною слабкістю до нічних розваг та алкогольних напоїв.

Джерело: Спорт-Експрес Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *