Барселона офіційно звільнила Хаві і визначилася з новим головним тренером

Каталонська Барселона готується оголосити про призначення німецького фахівця Ганса-Дітера Фліка на посаду головного тренера команди.

Як повідомляє Ніколо Скіра, 59-річний Флік погодив із “блаугранас” контракт до 2026 року та має замінити Хаві Ернандеса, який покине клуб по завершенні сезону.

Німецький наставник залишається без роботи від вересня 2023 року, коли був звільнений зі збірної Німеччини після чергового невдалого виступу “бундестім” на чемпіонаті світу.

Раніше на посаду головного тренера “Барси” також претендували мексиканець Рафаель Маркес, італієць Роберто Де Дзербі та сам Флік розглядався як кандидат на повернення до “Баварії”.

Спочатку керівництво каталонців розраховувало зберегти Хаві, проте сторони не змогли узгодити нову угоду через розбіжності щодо майбутнього проекту розвитку клубу та фінансових аспектів.

Останньою краплею стало інтерв’ю Ернандеса, де він пожалівся на слабке фінансове становище команди, що остаточно вивело з себе президента Жоана Лапорту.

Команда Хаві завершує сезон матчем проти “Севільї” 26 травня, після чого очікується офіційне оголошення призначення Флікаа. “Барселона” поки посідає друге місце у Ла Лізі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *