Наставник збірної України U-17 пояснив поразку команди проти Чехії на Євро-2024

Головний тренер юнацької збірної України U-17 Юрій Мороз прокоментував чергову невдачу своєї команди на Євро-2024 – поразку від Чехії з рахунком 1:3 у другому турі.

“Планували, що відступати нікуди, нам потрібна була тільки перемога. Що трапилося – сам не розумію. Дитячий футбол, дитяча психологія, перегоріли… Хлопці не показали на полі всю силу, те що вміють”, – розчарований наставник.

За словами Мороза, українці програвали багато боротьби, робили індивідуальні помилки і легковажно втрачали м’яч.

“В епізоді з першим голом не винесли м’яч, помилилися, самі собі привезли цей пенальті. Потім хлопці ніби зібралися, якісь моменти пішли, щось стало виходити. Але на кожну гру потрібно збиратися, щоб були морально-вольові та бійцівські якості”, – наголосив тренер.

Юрій Мороз вказав і на інші можливі причини невдалого виступу команди на Євро, зокрема розпорошеність гравців по різних клубах. Він також визнав, що, імовірно, тренерський штаб “надавав занадто багато авансів” футболістам.

“Можливо, забагато авансів надавали, говорили про майбутнє. Скажу так, що хлопці – молодці, що вийшли у фінальну частину. А тут уже всі стараються, вміють грати”, – підсумував Мороз.

Наразі збірна України U-17 після двох турів не має жодного очка і майже позбавлена шансів на вихід з групи. У заключному матчі 26 травня українці зіграють з господарями Кіпром.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *