Аталанта – Байєр: аналітики оцінили шанси команд на перемогу у фіналі Ліги Європи

22 травня у Дубліні відбудеться фінальний поєдинок Ліги Європи, в якому зійдуться італійська Аталанта та німецький Байєр. Згідно з оцінками букмекерських контор, більшим фаворитом на здобуття трофею є представник Бундесліги.

Імовірність перемоги Байєра в фіналі оцінюється коефіцієнтом 1,84. Шанси на тріумф Аталанти розцінюються як більш низькі – 4,6. Ймовірність нічийного результату після 90 хвилин гри складає 3,75.

Для італійського клубу це перший в історії єврокубковий фінал. Байєр же ставав володарем Кубка УЄФА (попередника Ліги Європи) ще 1988 року. В останньому своєму фіналі єврокубка, Лізі Чемпіонів 2002 року, “Фармацевти” поступилися Реалу.

Нинішній сезон Байєр може оформити требл, вигравши і Бундеслігу, і Кубок Німеччини. Крім того, команда Хабі Алонсо ще не зазнала жодної поразки і прагне пройти весь турнірний шлях без програних матчів.

Аталанта також демонструє впевнену гру, достроково завоювавши путівку до Ліги чемпіонів. Хоча в Кубку Італії бергамаски програли Ювентусу.

Історія протистояння між клубами налічує лише два матчі в 1/8 фіналу Ліги Європи 2021/22, в яких перемогла Аталанта (3:2 вдома та 1:0 на виїзді).

Букмекери вважають високою ймовірність того, що у фінальному поєдинку забиватимуть обидві команди (1,73). А ось шанси на перемогу Байєра з різницею більше ніж в один м’яч оцінені коефіцієнтом 3,8.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *