Офіційно: Комітет арбітрів УАФ дав оцінку пенальті у матчі Шахтар – Динамо

Знаменитий арбітр та консультант Комітету арбітрів УАФ Нікола Ріццолі прокоментував кілька спірних епізодів з матчів 28-го туру Української Прем’єр-ліги.

У грі Шахтар – Динамо (1:0) рефері Олексій Деревінський помилково показав жовту картку Георгію Судакову за імітацію порушення, хоча пенальті на користь “гірників” не було. Втім, через 2 хвилини Деревінський після підказки ВАР справедливо призначив 11-метровий за гру рукою проти Динамо, з якого Судаков забив переможний гол.

У матчі Ворскла – Минай (2:3) арбітр Назарій Дьордь вірно призначив, а згодом повторно перебив пенальті у ворота гостей на 89-й хвилині після підказок відеоасистента.

Проте на 90+8 хвилині Дьордь необґрунтовано вказав на 11-метровий штрафний удар у ворота Ворскли за ніби гру рукою захисника і не скасував це рішення після перегляду ВАР, що стало грубою помилкою на думку Ріццолі. Саме цей пенальті приніс Минаю перемогу 3:2.

За словами італійця, Комітет арбітрів УАФ вважає, що арбітру слід було дати продовжити гру в тому епізоді замість призначати спірний пенальті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *