Арсенал знищив Челсі в АПЛ: огляд матчу, коментарі тренерів та оцінки Зінченка і Мудрика (Відео)

23 квітня було зіграно перенесений поєдинок 29-го туру Англійської Премʼєр ліги, в якому Арсенал зустрічався з Челсі.

Гра проходила на стадіоні “Емірейтс” і завершилася розгромною перемогою “канонірів” з рахунком 5:0.

Усі найцікавіші новини футболу оперативно в нашому Телеграм-каналі! Підпишіться, щоб нічого не пропустити!

По два мʼячі у складі Арсеналу забили німецький нападник Кай Хаверц та англійський захисник Бен Вайт, ще однин гол в активі бельгійського хавбека Леандро Троссарда.

Арсенал – Челсі – 5:0

Голи: Троссар (4), Уайт (52, 70), Гаверц (57, 65)

Арсенал: Рая — Уайт, Саліба, Ґабріел, Томіясу (Зінченко, 72) — Едеґор, Партей (Жоржиньо, 72), Райс — Сака (Вієйра, 82), Гаверц (Жезус, 72), Троссар (Мартінеллі, 72)

Челсі: Петровіч — Ґілкріст (Сілва, 78), Дісасі, Бадіашиль, Кукурелья — Фернандес (Чалоба, 66), Кайседо — Мадуеке (Казадеї, 78), Ґаллахер, Мудрик (Стерлінг, 67) — Джексон

Попередження: Троссар (45), Уайт (76) — Ґілкріст (42), Кукурелья (43)

Огляд матчу Арсенал – Челсі

Слова тренерів після матчу

Головний тренер Челсі Маурісіо Почеттіно:

Маурісіо Почеттіно

Чи мені соромно? Ні. Сором – це несправедливе слово для опису наших гравців. Я не збираюся звинувачувати гравців. Ми не можемо звинувачувати молодих хлопців, які прийшли сюди через важкі обставини і прийшли сюди битися проти команди, яка бореться за перемогу в Прем’єр-лізі. 

Причини поразки? Це неважко пояснити. Усі бачили, що ми не боролися із самого початку гри. Після того, як ми пропустили, я думаю, що команда почала грати м’яко. Я дуже розчарований грою на початку, тому що ми повинні бути сповнені енергії і боротися краще. Ми не були агресивними та не концентрувалися на ситуаціях, коли легко знайти рішення. Ось чому ми такі розчаровані.

Чи була відсутність Коула Палмера причиною поразки? Ми не можемо сказати, що це спричинило те, що ми програли. Але ми втратили гравця, котрий є творчим футболістом, який допомагає згуртувати команду. Але я думаю, що сьогодні було складно залишатися в грі. Дата повернення Коула Палмера? Ми не знаємо, нам треба оцінити завтра. Подивимося, який склад у нас буде. Нам потрібно розібратися із ситуацією“.

Головний тренер Арсеналу Мікель Артета:

Мікель Артета

Я дуже задоволений грою як колективної, так і індивідуальної. Мені дуже приємно. Із самого початку ми виглядали дуже гостро, грали дуже активно, різко та агресивно без м’яча. Я аналізував кожну гру Челсі, і вони були визначними. Вони грали з топ-командами і виглядали краще за суперників. Челсі заслуговує на кращі результати. Я думаю, що це чудова команда. У них дуже хороші тренери та гравці. Віддаю належне нашим футболістам, вони сьогодні виступили дуже добре. Є енергія та віра в команду. Щоразу, коли ми мали можливість йти вперед, ми це робили.

Це велике лондонське дербі, і ми знали, що воно означає для вболівальників. Ми будемо насолоджуватися цим, відпочивати і готуватися до наступної гри. Чого б мені хотілося, то це того, щоб гравці давали керувати собою в роздягальні. Ви повинні залишити їм трохи місця для маневру. Вони знають, заради чого грають. Це те, що скріплює команду. Моя роль – вимагати від них, а також у правильні моменти змусити їх повірити, що вони це можуть зробити.

У нас попереду багато ігор. Давайте насолодимося сьогоднішнього вечора і повернемося до роботи. Я дуже задоволений перемогою, кількістю моментів та забитими голами. Ми не були достатньо дисципліновані у деяких аспектах у першому таймі. Нам потрібно було грати більш зібрано, і ми зробили це у другому таймі“.

Оцінки Олександра Зінченка та Михайла Мудрика

Півзахисник Арсеналу Олександр Зінченко розпочав цю гру на лаві запасних, вийшовши на поле лише на 72-й хвилині, тим часом Михайло Мудрик, який представляє Челсі, був у стартовому складі, але замінений на 66-й хвилині. Статистичний портал WhoScored оцінив гру Зінченка на 0.4 бали вище за Мудрика: 6.4 проти 6.0.

Положення команд у турнірній таблиці

Арсенал набрав 77 очок і вийшов на перше місце у турнірній таблиці чемпіонату Англії з футболу. “Каноніри” випереджають Ліверпуль на 3 очки і Манчестер Сіті – на 4. Але варто зазначити, що команда Клоппа зіграла на один матч менше, ніж підопічні Мікеля Артети. У команди Гвардіоли, в свою чергу, є ще дві гри у запасі.

Лондонський Челсі зіграв 32 матчі у поточному сезоні АПЛ і набрав 47 очок. Команда Маурісіо Почеттіно займає 9-ту сходинку у турнірній таблиці ліги.

У наступному турі АПЛ Арсенал зіграє проти Тоттенхема на виїзді, а Челсі зустрінеться з Астон Віллою.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *