Руслан Ротань пояснив поразку Олександрії у матчі 25-го туру УПЛ проти ЛНЗ

21 квітня в рамках 25-го туру Української Премʼєр ліги Олександрія на власному полі поступилася черкаському ЛНЗ.

Гра завершилася з рахунком 2:1 на користь команди з Черкас.

Головний тренер Олександрії Руслан Ротань підбив підсумки матчу проти черкаського ЛНЗ.

– Пропущені голи вашої команди, напевно, щось із категорії «No comments», але все ж таки прокоментуйте.

Пропущені голи? Так, справді, помилки. Ви знаєте, якщо боятися помилок потрібно зовсім не грати у футбол, а можна ставити інші завдання – відбиватися, грати на контратаках. Але футбол – це гра помилок. Тому помилитися може кожен, і хлопців треба підтримати лише тому, що нелегко їм. Нині кожному важко. Я вважаю, що вони мають зробити аналіз і не допускати дитячих помилок у майбутньому.

Результат? Так, він не на нашу користь, але, я вважаю, причина не в цих помилках. Помилки відбуваються у кожній грі, і це нормально. Я вважаю, що ми повинні як мінімум, коли забиваєш, продовжувати так само, виконувати те, що просять тренери.

А коли, якщо чесно сказати, не вистачає мотивації або десь порожнеча – то справді ти віддаєш ініціативу, пропускаєш, саме тоді приходять і помилки. Коли команда не єдина, скажімо так, не хоче одного цілого, перемагати, забивати та продовжувати. Це сьогодні, напевно, з нашою командою сталося, де ми, на жаль, припустилися цих помилок, оскільки ми не вірили в цю перемогу.

– Ви якийсь конкретно маєте на увазі відрізок під час матчу, коли виникли проблеми з мотивацією? Бо «Олександрія» мала багато моментів і після забитого м’яча.

– Скажімо так, потрібна віра, постійно робити те, про що ми домовлялися. Так, це нелегко, це інтенсивність, її треба завжди підтримувати. І відновлюватися ми маємо з м’ячем, не віддавати його просто так супернику. Це насамперед структури стосується. Коли ми отримуємо м’яч, ми повинні повернути структуру. На жаль, ми одразу цього не робили, ми не робили глибини, у нас не було гравців, які відкривалися у глибину, тому ці помилки прийшли. Особливо перший пропущений м’яч. Не було небезпеки біля наших воріт, нічого. Це помилка, яка відбувається один раз на сто.

– Якщо взяти останні матчі вашого клубу, то наскільки ви зараз переконані в тому, що надалі цими гравцями можна в такому стилі працювати, і ці помилки вдасться у майбутньому уникати? Наскільки їхній потенціал дозволяє сповідувати футбол, який ви хочете бачити?

– Звісно, вдасться уникати. Якщо ти щось тренуєш, то обов’язково прийдеш до того, що хочеш. Потрібно твердо вірити в це, потрібно, щоб гравці вірили в це. Обов’язково кожна команда проходить через ці помилки, які ми робимо зараз. Грішити на футболістів, що вони не того рівня – це не в наших правилах. Хлопці все добре виконують, але, повторюся, потрібно пройти, гнути свою лінію.

Найлегше ставити завдання результату і домагатися… Я нікого не хочу засуджувати, що вибіг на контратаці, дочекався помилок, але треба, на мою думку, глибше дивитися. Якщо є прагнення все-таки – а прагнення будь-якого футболіста має бути – ставити собі за мету: національна збірна, єврокубки тощо. Я вважаю, що це має робити кожен футболіст.

Тому треба розвиватися, треба робити і вихід від воріт, і структуру. Це тільки тренується, і іншого немає жодного, що поставив, розставився, почали робити. Це все через помилки приходить – спочатку на тренуваннях, потім у матчах, і далі такий етап проходить.

Але я вважаю, що ті, хто вірить у своїх футболістів, свою команду, вони в жодному разі від цього не відійдуть. Я не той, хто не вірить у свою команду.

– З «Минаєм» «Олександрія» втратила 2 очки, з «Оболонню» теж помітно грали краще – ще одна втрата 2 очок. Сьогодні за кількістю моментів, якщо xG порахувати, то, гадаю, теж буде величезна перевага на боці «Олександрії», але мінус 3. Наскільки зараз ви впевнено почуваєтеся – ви, команда, клуб загалом після таких недоборів?

– Впевненості це не додає, але ми маємо тримати удар і продовжувати працювати в цьому дусі. Я впевнений, що все вийде, навіть не сумніваюся, але ще раз повторюся: мусять усі цього хотіти разом. Якщо всі хочуть разом – все приходить і складається так, як треба, – наводить слова Руслана Ротаня УПЛ-ТБ.

Зазначимо, що після 25-ти турів Олександрія займає 12-ту сходинку у турнірній таблиці УкраїнсьУкраїнської Премʼєр ліги. В активі команди Руслана Ротаня 25 набраних очок.

Додамо, що Олександрія не може виграти вже пʼять матчів поспіль – дві нічиїх і три поразки.

У наступному турі чемпіонату України з футболу Олександрія зіграє в гостях проти ковалівського Колосу. Гра запланована на 28 квітня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *