Сергій Ребров пояснив поразку збірної України у матчі Ліги націй проти Албанії

Головний тренер збірної України Сергій Ребров залишився незадоволеним грою команди у матчі з Албанією (1:2) у першому турі Ліги націй-2024/25. Зокрема наставник розкритикував дії в обороні.

Чому така бліда гра у першому таймі? Напевно, тому що ми грали проти дуже сильного суперника. Албанці грамотно та організовано оборонялися, важко знайти простір. Ми намагалися робити передачі до штрафного майданчика, але, на жаль, не створили багато моментів у першому таймі. Так, був момент у Романа Яремчука. У другому таймі ми мали моменти, ми забили м’яч, ще могли забити.

Завжди важко грати на такому рівні. Албанія оборонялася дуже щільно, не давала простору взагалі. Дуже важко розкривати таку оборону, мати терпіння. Ми намагалися це робити, але не було достатньої гостроти у штрафному.

Це та проблема, яка була у нашій грі з Румунією – ми контролювали м’яч, але не створювали моменти, не навантажували штрафний майданчик. Албанія, як і на Євро, дуже організовано оборонялася. Проте зараз питання навіть не про нашу атаку, а про оборону: як ми можемо з трьох контратак пропускати два м’ячі?

Ми зробили деякі підказки. У перші 15 хвилин другого тайму ми домінували, створювали моменти, забили гол. Але, як я казав, футбол – не лише атака, а й оборона. Наш другий пропущений м’яч… Я зараз переглянув і не розумію, як можна на такому рівні оборонятись. Ми додали на початку другого тайму, забили гол, але треба грати 90 хвилин.

Треба працювати і сконцентруватися щохвилини гри на своїй ролі в команді. Зараз у нас два дні для відновлення. Гравцям важливо розуміти, що це перший поєдинок, все трапляється. Чехія сьогодні програла – 1:4. Але ми маємо думати про себе, показувати Іншу гру в обороні. Це важливо на майбутнє, не лише на наступний матч. Але зараз часу мало, потрібно швидко реагувати“.

У матчі з Албанією синьо-жовті практично не створювали моментів у першому таймі. Україна змогла відкрити рахунок після перерви, відзначився Юхим Конопля. Однак албанці швидко відігралися, а потім забили другий м’яч після контратаки.

Набравши три очки, Албанія очолює Групу B1 на пару із Грузією. Українська команда — третя завдяки найкращій, ніж у Чехії, різниці м’ячів.

У наступному турі команда Реброва зіграє із Чехією 10 вересня. Як і поєдинок із албанцями, матч пройде у Празі на цьому ж стадіоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *