Таблиця коефіцієнтів УЄФА: як змінилася позиція України після виступів Динамо та Кривбасу

У цей мід-вік у Європі пройшли матчі-відповіді раунду плей-офф кваліфікації єврокубків. На жаль, дива не сталося, а Україна виступила невдало. Кривбас і у другому матчі відбору Ліги конференцій поступився Бетісу. Динамо гостьовому матчі Ліги чемпіонів зіграло внічию із Зальцбургом.

Таким чином Україна в цю єврокубкову набрала лише 0,1 бала. 0,5 бали, зароблені Динамо, ділимо на п’ять клубів, заявлених у єврокубки. Більше того, після матчів плей-офф кваліфікації у нашої країни залишилося два клуби у європейських турнірах: Шахтар – у Лізі чемпіонів та Динамо – у Лізі Європи.

У сезоні-2024/2025 українські клуби заробили 2 бали. Шахтар за потрапляння до групового раунду Ліги чемпіонів отримав шість очок, принісши країні 1,2 бали. Динамо, двічі обігравши Партизан, заробило два очки, що принесло країні 0,4 бали, ще 0,4 бали – додали нічия та перемога над Рейнджерсом, а також мирова із Зальцбургом.

Ба більше: після матчів-відповідей раунду плей-офф кваліфікації, Україна втратила 20-е місце в таблиці коефіцієнтів. Нашу країну обійшла Сербія, відставання від якої складає вже 0.875 бали. Хорватія, що залишилася на 19 позиції, відірвалася від України на 1.2 бали. Щоправда, у хорватів лишився один клуб. Словаччину на 22-му місці наша країна випереджає на півтора бали.

Минулий євросезон наша країна завершила на 18 позиції, а п’ять клубів заробили 4.1 бала. 2,2 бали приніс Україні Шахтар: 0,8 бала – за пряме потрапляння до групи Ліги чемпіонів, 1,2 – за виграші у Антверпена (двічі) та Барселони, 0,2 – за нічию з Марселем. 1,2 бали принесла Зоря – перемога над Славією у кваліфікації, нічия з Гентом та дві перемоги над Брейдабліком на основній стадії. 0,3 бали отримав Дніпро за нічиї з Панатінаїкосом, Славією та Спартаком. По 0,2 бали – Динамо та Ворскла – за виграші у Аріса та Діли.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *