Олександр Шовковський підбив підсумки матчу Динамо проти Рейнджерс

Головний тренер Динамо Олександр Шовковський прокоментував перемогу у матчі-відповіді проти Рейнджерс (2:0) у рамках третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів.

“Насамперед вітаю всіх уболівальників Динамо з перемогою. Дуже важлива перемога, дуже важливі емоції для нашої країни, для наших уболівальників”.

“Ми чудово знали, проти якої гарної команди нам довелося грати, розуміли, що буде непросто, що буде тиск з боку глядачів. Але так само розуміли, що нам нема куди відступати, у нас є свої завдання, що гра буде досить непростою. Ми були готові до цього і вважаю, що важливо було впоратися із тиском суперника з перших хвилин, надалі відчути розуміння та ритм гри”.

“Також говорили хлопцям, що треба грати у футбол. Можливо, будуть якісь провокації, але не піддаватися на них, грати до кінця і бути готовими до будь-чого”.

“Набагато простіше грати, коли в тебе є чисельна перевага. Ми намагалися посилити тиск з флангу, щоб у нас були швидкості, і ми розуміли креативність гравців, що виходили на заміну. ​​До того ж я відчув, що потрібно було зробити незначні зміни, щоб внести певні зміни корективи в дії наших гравців. Що саме я сказав їм, залишиться між нами. нам досягти позитивного результату”.

“Безумовно, це важлива перемога для нас. Але зараз це вже історія, і ми повинні рухатися далі. Тільки дивлячись уперед, стоячи обличчям до майбутнього, ми розвиватимемося і йтимемо далі”.

“Я бачив і найгірші червоні картки у своїй кар’єрі. Але на сьогоднішній день є певні правила, які дотримуються всіх команд. І якщо в повітрі ведеться боротьба і одного гравця б’ють в обличчя, то це жовта картка як мінімум. Це не була пряма червона картка для гравця Рейнджерс – це була друга жовта”.

“Футболісти Рейнджерс були мотивованими, ви самі це бачили, іноді мені здавалося, що вони навіть агресивно діяли. І це я теж можу зрозуміти, бо це футбол, є бажання перемогти, і це в крові. Якщо подивитися в історію, то бажання перемогти у крові у шотландців, як і в українців. Але виходячи на таких великих турнірах у складі, гравці повинні заспокоїти свої емоції, тим більше, якщо в тебе є жовта картка, треба діяти уважніше і обережніше”.

Динамо втратило перемогу у «домашньому» для себе матчі (1:1), який пройшов у Любліні. У складі київського клубу відзначився Андрій Ярмоленко, у шотландців у компенсований час забив Сиріль Дессерс.

Гра у відповідь принесли біло-синім перемогу – 2:0. За столичний клуб забивали Олександр Пихаленок та Назар Волошин.

Динамо пробилося до раунду плей-офф. За право зіграти у груповому етапі головного єврокубку кияни поборяться із Зальцбургом, який на цій стадії впорався з нідерландським Твенте — 2:1, 3:3.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *