Несподіваний поворот: видатний голкіпер Давід Де Хеа продовжить карʼєру у клубі Серії А

Фіорентина працює над переходом голкіпера Давіда Де Хеа.

Іспанець хотів би укласти контракт до літа 2026 року з річним окладом 2,5 мільйона євро без урахування бонусів. Раніше у Давіда зірвався перехід у Дженоа.

Де Хеа став вільним агентом рік тому, оголосивши про відхід з Манчестер Юнайтед. Тоді ж, влітку 2023-го, повідомлялося про дві пропозиції іспанцю із Саудівської Аравії, а також про інтерес Баварії.

Пізніше, у вересні, стало відомо, що Давід може завершити кар’єру, якщо не отримає пропозицію стати основним голкіпером від топ-клубу. Взимку повідомлялося про інтерес до голкіпера з боку Ньюкасла та Барселони, у березні чутки пов’язували Де Хеа з Реалом, проте до конкретики так і не дійшло. Цього літа з Давідом Де Хеа вели переговори Аль-Шабаб та ще один клуб із Саудівської Аравії.

Іспанець народився в Мадриді і розпочинав кар’єру у рідному Атлетіко. У 2011-му став гравцем МЮ, де відіграв 12 сезонів. Також у послужному списку Де Хеа – 45 матчів за збірну Іспанії (2014 – 2020). У них він пропустив 36 голів, 21 раз відіграв на нуль. Давід був основним голкіпером Червоної Фурії на ЧЄ-2016 та ЧС-2018.

Фіорентина посіла восьме місце у минулому чемпіонаті, а також дійшла до фіналу Ліги конференцій. Після закінчення сезону Фіалки розлучилися з головним тренером Вінченцо Італіяно, який пішов у Болонью (на зміну Тіаго Мотті). Його місце зайняв екс-наставник Монци Раффаеле Палладіно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *