Артем Довбик вперше прокоментував перехід в Рому, українець пояснив свій вибір

Новий форвард римської Роми Артем Довбик уперше прокоментував свій переїзд до Італії.

“Як я? Я дуже щасливий зараз, правда. Але я знаю, що тут більше тиску, і на мене буде великий тиск. У Роми чудова історія, це важливий клуб. Але без тиску футболу не буває”.

“Я розмовляв з Деном і Райаном Фрідкіними. Я ніколи не розмовляв з президентом перед трансфером. Все це переконало мене приїхати сюди. Я дуже хочу їм подякувати, я відчув велику довіру. Навіть тренер Де Россі пояснив мені дещо на тактичному рівні і передав мені і передав мені силу цього клубу. Після цього я відчув позитивні емоції, і саме тому я зробив цей вибір”.

“У Роми є проект, який я вважаю важливим і в який дуже вірю. Сподіваюся, що ми зможемо зробити щось цікаве вже наступного сезону. Дібала, Пеллегріні та Соулі – це топ-гравці, які мають чудові якості. Всі добре знають їхні навички. Я сподіваюся, що вони зможуть створити для мене багато можливостей”.

“Минулий сезон був видатним не тільки для мене, а й для Жирони, яка вперше у своїй історії виборола місце в Лізі Чемпіонів. Минулий сезон був фантастичним. Неймовірно фінішувати вище за чемпіонів і виграти рейтинг найкращих бомбардирів”.

“Андрій Шевченко? Він мій кумир, він був найкращим українським гравцем в історії та одним із найкращих у світі. Він ще й грав в Італії, як і я”.

Римляни вперше у своїй історії придбали найкращого бомбардира минулого сезону в будь-якому з топ-чемпіонатів. Окрім того, Довбик став першим українцем в історії Роми.

Згідно з раніше оприлюдненою інформацією, йдеться про суму 32-33 мільйони євро та 5-6 млн бонусних виплат. Також Жирона отримає певний відсоток від перепродажу українця.

Контракт футболіста розрахований до 2029 року. Річний оклад Артема становитиме три мільйони євро без урахування бонусів.

Артем став найкращим голеадором Прімери з 24 голами, також зробив 10 асистів, а Жирона сенсаційно фінішувала у топ-3 та вперше в історії кваліфікувалася до Ліги чемпіонів.

Команда Даніеле де Россі посіла шосте місце у минулому розіграші Серії А. У першому турі нового сезону Рома зустрінеться з Кальярі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *