Таблиця коефіцієнтів УЄФА: як результати Динамо і Полісся вплинули на позицію України

У цей мід-вік у Європі пройшли матчі другого кваліфікаційного раунду єврокубків. На жаль, вже на цій стадії Україна втратила дві команди. Дніпро-1, не вийшовши на сезон, отримав дві технічні поразки від Академії Пушкаша, Полісся – двічі програло Олімпії. Реноме українського футболу підтримало лише Динамо, яке двічі розгромило Партизан.

У сезоні-2024/2025 українські клуби заробили 1,6 бала. Шахтар за потрапляння до групового раунду Ліги чемпіонів отримав шість очок, принісши країні 1,2 бали. Динамо, двічі обігравши Партизан, заробило два очки, що принесло країні 0,4 бали.

З ТОП-20 за підсумками матчів-відповідей другого кваліфікаційного раунду випала Сербія – її обійшла Хорватія. Хорвати вже наступного тижня можуть оминути й Україну: за поточної рівності очок у нас залишилося в єврокубках на клуб менше, а стартувало – на клуб більше. Зазначимо, що свою першу команду у Європі втратили Нідерланди.

Минулий євросезон наша країна завершила на 18 позиції, а п’ять клубів заробили 4.1 бала. 2,2 бали приніс Україні Шахтар: 0,8 бала – за пряме потрапляння до групи Ліги чемпіонів, 1,2 – за виграші у Антверпена (двічі) та Барселони, 0,2 – за нічию з Марселем. 1,2 бали принесла Зоря – перемога над Славією у кваліфікації, нічия з Гентом та дві перемоги над Брейдабліком на основній стадії. 0,3 бали отримав Дніпро за нічиї з Панатінаїкосом, Славією та Спартаком. По 0,2 бали – Динамо та Ворскла – за виграші у Аріса та Діли.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА: як результати Динамо і Полісся вплинули на позицію України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *