Агент Довбика пояснив, чому Артем відмовився від переходу в Атлетіко

Олексій Люндовський, агент нападника Артема Довбика, прокоментував зміну вектора у літній трансферній сазі щодо свого підопічного. Зокрема Олексій пояснив, чому Атлетіко різко перестав бути фаворитом у боротьбі за українського бомбардира.

“Атлетіко – великий клуб, але ми не побачили тут серйозний проєкт для Артема, і їхня пропозиція у фінансовому плані значно поступається пропозиціям від інших зацікавлених у найкращому бомбардирі Ла Ліги клубів”.

Атлетіко довгий час вважався головним претендентом на 27-річного форварда. Здавалося, що трансфер Довбика до Мадриду за 40 мільйонів євро – справа найближчого часу. Однак, як стало відомо, шанси Матрацників у боротьбі за нападника різко погіршилися через те, що мадридці недооцінили конкуренцію з боку інших клубів.

При цьому, за інформацією італійських ЗМІ, одним із важливих факторів, ймовірно, стали запити Люндовського щодо комісійних, на які Атлетіко відповів відмовою.

Як повідомлялося, Рома близька до того, щоб забрати українця з-під носа Матрацників. Артем погодив з італійським клубом умови особистого контракту до 2029 року. Як повідомив журналіст Ніколо Скіра, римляни запропонували Артему вищий оклад (3 млн євро на рік), ніж Атлетіко. За інформацією ЗМІ, Матрацники пропонували Артему зарплату не рівня чемпіонатів топ-5.

При цьому переговори з Жироною щодо Довбика, крім Атлетіко та Роми, також вів Вест Гем.

Раніше повідомлялося, що українець висловив бажання перейти до табору римлян. Рома працює над офіційною пропозицією Жироні у розмірі понад 30 мільйонів євро плюс бонуси за гравця. Також з Артемом провів телефонну розмову наставник Вовків Даніеле Де Россі.

Серед численних претендентів на Довбика раніше називалися Тоттенгем та Ювентус, а також Мілан. Крім того, українець входив у шорт-листи Арсеналу та Наполі.

Нинішній контракт Довбика із Жироною розрахований до 2028 року. Сам гравець був визнаний найкращим гравцем Жирони у сезоні 2023/24. В ході голосування українець випередив захисника Еріка Гарсію та вінгера Савіо.

Довбик у серпні минулого року перейшов із Дніпра-1 до Жирони і видав феноменальний сезон. Артем став найкращим голеадором Прімери з 24 голами, також зробив 10 асистів, а Жирона сенсаційно фінішувала у топ-3 та вперше в історії кваліфікувалася до Ліги чемпіонів.

Рома цього міжсезоння підписала вже двох новачків — голкіпера АЗ Меттью Раяна і півзахисника Ренна Енцо Ле Фе. Також повідомлялося про інтерес римлян до нападника Вільярреала Александра Серлота.

Команда Даніеле де Россі посіла шосте місце у минулому розіграші Серії А. У першому турі нового сезону Рома зустрінеться з Кальярі.

Атлетіко в чемпіонаті Іспанії фінішував четвертим, слідом за Реалом, Барселоною та вищезгаданою Жироною. У першому турі Ла Ліги 2024/25 команда Сімеоне зіграє у гостях проти Вільярреала.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *