Дмитро Михайленко розповів, яке завдання стоїть перед збірною України U-19 на Євро-2024

Головний тренер юнацької збірної України Дмитро Михайленко відповів на запитання журналістів перед стартом команди на юнацькому чемпіонаті Європи-2024 U-19. За його словами, синьо-жовті розраховують потрапити до четвірки найкращих команд турніру.

“Як завжди, ми не можемо бути на сто відсотків задоволеними. Але підготовка пройшла чудово, були дійсно хороші умови для тренувань, ми провели спаринг. Однак, на жаль, зараз міжсезоння, і гравці знову почали тренуватися не так давно. Повноцінно хлопці працювали лише два тижні, звичайно, бракує ігрового тонусу. Але всі в рівних умовах, тому не варто скаржитися. Щодня я бачу, що стан гравців покращується — і фізично, і психологічно, і з погляду того, як ми хочемо тут себе показати”.

“Наша мета – потрапити до четвірки найкращих команд. Ми на це сподіваємося і зробимо все можливе, щоб пройти якомога далі. Далі вже все залежатиме від нашого стану, від того, як ми будемо грати”.

“Упевнений, що буде тиск, на трибунах будуть уболівальники. Незалежно від того, в якій частині Великої Британії грають команди, їх шалено підтримують. Будуть і свист, і крики, і ми маємо бути до цього готовими. Так само, як маємо бути готовими до будь-яких зовнішніх обставин, до вітру, до того, що гравці Північної Ірландії будуть супервмотивовані. Ми повинні відповідати спокоєм, коли ми з м’ячем, агресивністю, якщо це потрібно, пресингувати на кожній із ділянок поля й бути впевненими в собі та своїй грі. Кожен гравець відчуває відповідальність і важливість стартового матчу на таких турнірах, як чемпіонат Європи”, – розповів Михайленко.

Збірна України U-19 на юнацькому чемпіонаті Європи-2024 зіграє у квартеті А, де її суперниками стануть Північна Ірландія (господарі турніру), Норвегія та Італія. У групі B за вихід до півфіналу змагатимуться юнацькі команди Данії, Туреччини, Франції та Іспанії.

Вже визначився календар матчів збірної України U-19 на юнацькому чемпіонаті Європи-2024. Синьо-жовті усі три гри проведуть у Ларні. Першим суперником команди Дмитра Михайленка стане команда-господар івента – Північна Ірландія, матч проти якої відбудеться 15 липня.

У півфінал із кожного квартету вийдуть по дві команди. Крім того, оскільки континентальна першість одночасно буде відбором від УЄФА до ЧС-2025 (U-20), команди, які посіли у своїх групах треті місця, розіграють п’яту путівку на ЧС від Європи. Фінальний матч ЧЄ-2024 U-19 відбудеться 28 липня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *