Гарет Саутгейт розповів, як Англія планує обіграти Іспанію у фіналі Євро-2024

Головний тренер збірної Англії Гарет Саутгейт – про історичне досягнення для себе та своєї команди, а також про майбутній фінал Євро-2024 проти Іспанії.

“Я дуже пишаюся тим, що мені вдалося вивести збірну Англії до першого закордонного фіналу. Тепер ми хочемо виграти в Іспанії, яка була найкращою на турнірі. Це буде непросто”.

“Я не думаю, що ми заслуговували на те, щоб поступатися в рахунку сьогодні. Я вважаю, що ми чудово володіли м’ячем весь вечір. Я був дуже задоволений якістю гри своєї команди. Я не впевнений, що Англія коли-небудь володіла м’ячем 60% часу проти Нідерландів”.

“Ми даруємо людям приголомшливі вечори. Ми подарували нашим уболівальникам одні з найкращих вечорів за останні 50 років. Я дуже пишаюся цим. Я радий, якщо всі вдома почуваються так само, як ми і ті, хто був на стадіоні. Але ми ще не закінчили. Я той, хто повинен вибрати команду, щоб подарувати їм такий самий особливий вечір, який був сьогодні”.

“Фінал проти Іспанії? Спочатку ми повинні відібрати у них м’яч! Вони дуже добре пресингують, тому нам доведеться бути неперевершеними з м’ячем і винятковими без нього. Але це фінал, ви очікуєте цього”.

“Коли я прийшов на цю роботу, у мене було два роки як менеджера Прем’єр-ліги; тепер у мене за плечима понад 100 міжнародних матчів, і я багато чого навчився. Кожен досвід, через який ти проходиш, допомагає тобі вчитися. Попередній фінал був нашим першим на Євро; у нас не все вийшло, але цього разу ми намагатимемося бути кращими”.

Нагадаємо, Англія вийшла у свій другий поспіль фінал чемпіонату Європи завдяки вольовій перемозі над командою Нідерландів (2:1). У фіналі команда Саутгейта зіграє зі збірною Іспанії, яка на день раніше перемогла Францію (2:1). Вирішальний поєдинок чемпіонату Європи-2024 відбудеться 14 липня на Олімпійському стадіоні у Берліні. Стартовий свисток пролунає о 22:00 за київським часом.

Три Леви ще ніколи не вигравали чемпіонат Європи. Найближчою до цього англійці були три роки тому, коли вдома, на «Вемблі», поступилася пенальті Італії.

Обидва попередні фінали великих турнірів (ЧС-1966, ЧЄ-2020) Англія грала у себе вдома. Берлінський фінал Євро стане першим зарубіжним у її історії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *